Rakovina

Dobrý den pokusím se touto cestou najít odpověď k mim otázkám, můj problém je ve věcné únavě strachu z rakoviny, podle mě psychiatrických Trpím depresemi a Uzkostmi což je pravda ale nemohu z hlavy vyřešit myšlenku ze mi je něčí vážného. Unava mě provází jeden rok, na začátku jsem byla vyšetřovana asi 10X bran Ko -vše v normě, mám mírně zvetsene uzliny podlebusg reaktivni cca 7-10mm také by měli být v pořádku, provedeno usg prsou, sleziny, močového měchýře, slinivky, endokrinologicke vyšetření také splněno,Orl vyšetření také, serelogie na uzlinivy syndrom také, mononukleóza dosud neprodelana, byl mi dělán rentgen plic a páteře také v pořádku nyní po roce zjištěna mírná anemie (přikládám výsledky v příloze),je ještě nutné udělat jiné vyšetření které by mi pomohlo vytesnit myšlenku z hlavy a jsou výsledky krve v.pořádku nebo ta mírná leukemie znamená nádor někde v těle? Mě nynější problémy,unava, mírně noční pocení (provází mne už týden) úbytek na váze 4kg za rok. Je opravdu možné že tohle vše je z psychiky nikoli z onkologického onemocnění? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Evo. Omlouvám se za opoždění odpovědi, dotaz byl ke mě přesunut. A omlouvám se ještě jednou - takto na dálku bez možnosti osobního kontaktu těžko nějak řešit jakékoliv dlouhodobé potíže, zvl. psychického rázu. Únava jako taková může být čistě "psychická", k bližšímu zhodnocení by ale bylo potřeba znát Váš zdravotní stav a životosprávu podrobněji. Vámi přiložené laboratorní výsledky neukazují nic nápadného - zcela mírně vyšší sedimentace a leukocyty (nejde o "leukémii" !) mohou souviset i např. s normálními jevy jako souběžně probíhající menstruací, odeznívající virosou aj. Lehké známky nedostatku železa jsou u ženy Vašeho věku rovněž běžné a obvykle souvisí rovněž se ztrátami krve při menses. Onkologické onemocnění je už vzhledem k Vašemu věku vysoce nepravděpodobné. Doporučuji situaci probírat především s Vaším praktickým lékařem a vhodnost jakýchkoliv dalších speciálnějších vyšetření řešit s ním - v případě nejasností se možno domluvit ještě na jednorázové konsultaci hematologa.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x