Rakovina

Dobrý den,je možný mít rakovinu když jsem příznaky zpozoroval před rokem? Teď se mi udělala vzadu na krku nějaká bolavá boulička a ještě na čele a akné to není. A mám horečky často a stále. Každý večer. Mám podezření na rakovinu krku....jak se to dá zjistit? výtěrem z krku nebo jiný způsob?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bylo by dobré navštívit chirurga nebo kožního lékaře, který Vám odebere vzorek na histologii, tím se jedině prokáže původ. Rakovina krku se neprojevuje bouličkami na kůži, ale problémy s polykáním. Navíc ve Vašem věku je rakovina málo pravděpodobná. Bude se jedna spíše o furunkl nebo aterom - obojí jsou nezhoubné léčitelné útvary.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: