Rakovina děložního čípku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na můj gynekologický nález.Je mi 37 let a byla jsem na konisaci děložního čípku a bylo mi řečeno,že mám těžké displatické změny na děložním čípku a to CIN ll v oblasti TZ a CIN lll,které dosahují k vrcholové části konisátu-ošetření rekonisací.Byla mi doporučena hysteroktomie.Zajímalo by mě jestli se tento nález může léčit i jinak nž hysteroktomií,třeba ozařovánim.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Ozařování v případě vašeho onemocnění rozhodně nepředstavuje metodu první volby, přistupuje se k němu až při pokročilých stadiích rakoviny děložního čípku. Dysplastické změny CIN III označují prekancerózu, přednádorový stav, takto postiženou tkáň je nejlépe z těla úplně odstranit, protože hrozí, že se z ní vyvine nádor. Určitě bych v tomto případě preferovala hysterektomii, jednak představuje definitivní odstranění rizikové tkáně z organismu a má rozhodně méně nežádoucích účinků než ozařování.

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Jak vybrat správná rovnátka – cesta za krásným a zářivým úsměvem
Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Články: Homeopatika si dokážou poradit i s akutní rýmou
Chladné měsíce roku jsou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: