Rameno

prosím o Váš názor k rentgenovému snímku ramene a také o názor, zda je správné do ramene píchat injekce nebo ne. Děkuji

Odpověď odborníka:

Snímek se velmi hezky znázornil, postavení je správné, kloubní štěrbina ramenního kloubu je přiměřená. zcela nevelké naznačené počínající sklerotické změny v oblasti kloubních částí kostí. Na rtg by se snad mohla jevit jen nevelká osteoporsa, to ale nemusí být, záleží na kvalitě snímku, exposici, voltáži a intensitě, toto musí posoudit rtg lékař Při potížích v rameni nejrůznějího charakteru ortopedi při bolestech aplikují innjekce kortikoidů s mesokainem velmi častoi. Počet injekcí dle stavu by neměl být více než 5- 6 za rok. Jinak poradí váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x