Rázová vlna

Jsem po ablaci prsu v řijnu 2012 a následné čtyři chemoterapie ukončené v březnu 2013 od té doby užívám lék Tamoxifen "Ebewe" 20mg. Letos v březnu jsem podstoupila na plastice rekonstrukci prsu. Jizva v podpaží je stále bolestivá, paní doktorka mi doporučila ošetření rázovou vlnou. Můj dotaz zní jestli mohu ošetření podstoupit, doslechla jsem se, že pacienti po rakovině by neměli na to chodit a ani na magnetoterapie. Za odpověď děkuji.

Odpověď odborníka:

Akutní onkologické onemocnění je kontraindikací pro léčbu rázovou vlnou. Vzhledem k tomu, že se u Vás o akutní onkologické onemocnění najedná a pokud Vaše kontrolní onkologické vyšetření je v normě, mohla by jste toto ošetření podstoupit. Je lepší, když pacient, který je po léčbě rakoviny, je na sebe opatrnější. Na druhé straně, jsou pacientky, které s obdobnými obtížemi absolvovaly ošetření jizvy rázovou vlnou bez problémů. Proto je to na Vašem uvážení.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x