Rdeční vada plodu

Dobrý den je mi 34 let jsem těhotná 21+5 a zjistili u plodu falotovu tetralogii. Di georgův syndrom zatím nepotvrzen čeká se na výsledky AMC. Jsem z Brna a mám ještě dvě zdravé děti a nevím co mám dělat. Kardiologové říkají dítě si ponechat na genetice mi to nedoporučili s ohledem na zbytek rodiny. U prvního dítěte bych neváhala a udělala cokoliv aby přežilo, ale takhle si nejsem jistá, že zvládnu péči o mimino i o další děti. Jsem zoufalá, prosím poradte jak náročná je péče o takové děti? Popřípadě po potratu mám šanci to ještě zkusit a mít zdravé dítě? Ještě dodám, že v loňském roce jsem prodělala konizaci čípku s pozitivním nálezem nyní sledována výsledky negativní. Prosím pomozte mi v rozhodování, alespoň doporučením nějaké literatury nebo internetových stránek kde najdu informace o všem popř. nějaké statistiky. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, já osobně bych se zařídila dle rady genetiků. Máte již 2 zdravé děti a samozřejmě možnost pokusit se o další zdravé dítě. Péče o nemocné dítě rozhodně bude náročnější, a každopádně ovlivní chod vaší rodiny. Konečné rozhodnutí je samozřejmě jen na vás. Přeji vám pevné nervy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x