Reakce na thyrozol

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Asi 16 dní beru thyrozol 2x 10. Ted zhruba 15 den se u mě objevil silný ekzém. Mám ho hlavně na kloubech a předloktí. Na některých místech je na dotek horký a na kloubech - třeba na zápěstí vyloženě bolí. Chtěla bych se proto zeptat, zda mám zajít okamžitě za svojí lékařkou nebo je to pouze dočasné? V příbalovém letáku se píše, že můžu mít kopřivku, ale hned vymizí. Bohužel nevím jak kopřivka probíhá, nikdy jsem jí neměla. A ani žádné jiné kožní nemoci. Nechci zbytečně plašit, ale s tímto jsem se naposledy setkala v 15 letech, kdy jsem byla předávkovaná penicilínem, měla jsem nateklé zarudlé a bolestivé klouby a od té doby ho nesmím brát. Děkuji moc za odpověď, Ivana

Odpověď odborníka:

Vážená paní Ivano, mohlo by se jednat o alergickou reakci. Doporučuji Vám konzultovat Vašeho endokrinologa. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: