Reflux jicnu

Dobry den, po dvou porodech cisarskym rezem me byl diagnostikovany reflux jicnu pri nedomykavosti kardie. Zaroven mi bylo receno ze mam vyrazne rozestoupene brisni svaly odshora az dolu pres cele bricho. Chtela jsem se zeptat, zda pricinou refluxu muze byt prave tato diastaza, ci zda ho muze zhorsovat a po operacnim zakroku sesiti techto svalu by se reflux mohl zmirnit ci vymizet uplne. Dekuji za Vasi odpoved.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Petro, refluxní obtíže ve Vašem případě jsou způsobeny inkompetencí kardie. Zvýšení nitrobřišního tlaku (při kašli, tlaku na stolici) může zhoršit jak refluxní obtíže, tak břišní kýlu. Operace břišní kýly s největší pravděpodobností však refluxní obtíže neodstraní. Doporučuji Vám dodržovat komplexní antirefluxní režim. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Revmatologické vyšetření
Články: Revmatologické vyšetření
Revmatologické vyšetření je...
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: