Repigmentace odstraněného znaménka

Dobrý den, je v praxi znám případ kdy by po odstranění znamínka chirurgicky, nebo laserem s odebraním vzorku, a po následné histologii která dopadne dobře, ale i přesto neúplném odstranění znaménka, hlavně u laserové metody. Znamínko repigmentovalo a znova se vytvářelo, a tím by začlo i rakovinotvorné bujení? Nebo prostě znamínko které se odstraní s kladnou histologii a i přesto pokud by se vytvařelo nové ((spíše u laserové metody, i kdyz jsou známi případy kdy se chirurgicky neodstranilo celé)), bylo by bez histologické změny?..Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, trochu moc filozofie. Pokud je podezření na " divné" znaménko, excize. Pokud není vaporizace - odpaření. tk

MUDr. Tomáš Kempný
MUDr. Tomáš Kempný

Specializace: Plastická chirurgie
Pracoviště: Centrum žilní chirurgie Kojetín, AREA MEDICA spol. s r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: