Rezidua

Dobry den.od porodu mam pres tri mesice a byla mi jiz 2*delana revize,po prve hojne coagulanty dryhy den po porodu,pote 9t.od porodu a tak to stejne+nekrot.tkan,zrejme placentA?ze by se objevila az pote?no. Ted 5.t.od posledni revize opet nalez prej 17mm,mam pockat dva mesice a pak me posle na hysteroskopii(jestli jsem si to zapamatovala spravne)ze snad to odejde pri mesickach,jenze podle sliznice ktera je mala tak ji jen tak nedostanu+plne kojim.je toto rozhodnuti spravne?neustale spinimnekdy vic jak u nesicku,vzapeti jen spineni anebo zeleny hlen,ktery mi i mudr videla,poboliva me bricho ale ne zas v kuse a ne nejakmoc,ale boli.z ceho muze byt ten nazelenaly vytok(zanet)???moje mudr prestala ordinovat a tato je jeji naghrada a nejak neziskala mou duveru.jsem uz opravdu neytastna.na otazku jestli se muzu koupat aspon s tamponem,tak prej ano opravdu muzu?porodnj cesty jsou ug pry zahojene(nemela jsem nastrih jen male oderky)jenze pri pouziti zrcatek to opravdu bolelo jak kdyby neco nahore a pri vytahovani tamponu,jse tu bolest taky citila,je to normalni???muze mi dat neco na zastaveni krvaceni????dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Milá Monči, na dotaz ohledně vaší situace už jsem vám před nedávnem odpovídala. Opravdu chápu, že už jste nešťastná. Pokud máte výtok nazelenalý, nebo pokud by zapáchal, tak to může znamenat zánět (pravděpodobně v děloze). Určitě bych nedoporučila koupání a používání tamponů už vůbec ne. Pokud nemáte důvěru k nové gynekoložce, tak si najděte jinou, ebo si vyžádejte žádanku na konzultaci do nemocnice. Nevím, zda vám dělali krevní testy, zejména na přítomnost zánětu, nebo odběr kultivace z pochvy, ale bylo by to vhodné doplnit. Zastavení krvácení je vzhledem k tomu, že kojíte obtížné. Používají se na to hormonální přípravky, který nejsou při kojení vhodné. Pokud je v děloze zánět, tak by jste měla brát antibiotika, při kterých můžete dál kojit. Děloze k vyprázdnění lze pomoct lékama, které se podávají injekčně a ambulantně, takže není nutná hospitalizace. Jedná se o Oxytocin a Metylergometrin. Po jejich aplikaci můžete krátkodobě více krvácet, ale to znamená jen to, že se děloha více vyčistí. Z přírodních léčiv velmi doporočuji pití kontryhelového čaje, pomáhá jak při gynekologickém krvácení, tak při zánětech. Přeji vám brzké uzdravení.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: