Rh negativní v těhotenství

Jsem ve 20 tt a ráda bych znala Váš názor. Mám Rh negativní a můj gynekolog mě nutí do injekce proti případným protilátkám v krvi dítěte, kdyby mělo po otci Rh+, kterou podle jeho slov "musím" dostat ve 28 tt. Je to standardní a hlavně nutný postup? Protilátky v krvi mi hlídají, pochopila bych tuto reakci, kdyby se mi začínaly nějaké protilátky tvořit, ale testy jsou negativní, obzvlášť když takovou dobu fungoval a funguje postup, že se po porodu do 72 hodin zjistí Rh dítěte a pokud je pozitivní, teprve potom se matce dá injekce?!? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Markéto, je to skutečně tak, že se ženám s Rh minus podává injekce, která zabrání vzniku protilátek. Jedná se o jakési "očkování". Protilátky by totiž mohly v dalším těhotenství ohrozit plod. A pak mhou nastat zbytečné komplikace. Injekce se podává v 28. týdnu a po porodu při narození plodu se skupinou plus. Přeji hezký den a mnoho štěstí.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x