Rh negativní

Dobrý den, vážený pane doktore, dovoluji si obrátit se na Vás s prosbou o radu. V prvním těhotenství byl v 21 tt proveden odběr plodové vody, ve 23 tt přerušení těhotenství pro hydrocefalus. Po tomto zákroku mi byla podán Partobulin 500 mg i.m. (moje krevní skupina je 0 Rh negativní, manžel má B pozitivní). Následovalo druhé těhotenství, které skončilo samovolným potratem v 6 tt bez revize. V tomto případě pan doktor říkal, že není třeba injekci proti protilátkám dávat. Třetí těhotenství skončilo 04/2010 v 9 tt, kdy plod odpovídal 6 tt, ukončeno revizí. Ani v tomto případě jsem injekci nedostala. Ráda bych Vás, pane doktore, poprosila o radu a vysvětlení, zda přede jen neměla být injekce po amniocentéze (tehdy jsem doktora upozorňovala na moji negativitu Rh, ale říkal, že to stačí až po porodu) a třetím potratu podána a jaká jsou případná rizika pro další těhotenství. Předem Vám velmi děkuji za Vaši ochotu a laskavost. J.

Odpověď odborníka:

dobrý den, očkovat po porodu je dostačující.bylo by vhodný odběr protilátek z krve a konzultace s Vaším gynekologem.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x