Rovnátka

Dobrý den dnes mi paní zubařka oznámila že by bylo dobré pořídit si rovnátka ohledně špatného zkusu,že by mě mohla hrozit paradentoza v budoucnu a i kvůli tomu se mi údajně tvoří častěji zubní kámen.Prý že bych je musel nosit nějaký 2 roky.Vůbec nevím co mám dělat,protože je to i finančně dosti nákladná záležitost a neumím si ani představit je tak dlouhou dobu nosit až na občasný kazy mám zub dá se říci v pořádku,chodím na pravidelné prohlídky a taktéž navštěvuji dentální hygienistku.Nevím co si o tom myslet.Díky za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zdravím Vás! Srovnání zubů může v některých případech usnadnit jejich čištění a snížit tak vznik zubního kamene a kazů. Mnohem větší vliv na zdraví Vašich zubů má však způsob a "zápal", se kterým si zuby čistíte :-) Málokdy je ortodontická vada tak závažná, aby znemožňovala úplné čištění některé oblasti. Tedy: rovnátka Vám čištění usnadní, ale nejsou ve většině případů nezbytně nutná. S pozdravem TH

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: