Rovnátka

Dobrý den, prosím o radu. Dcera má 2 roky rovnátka,horní i dolní čelist.Díky nemoci jsme se nemohli dostavit na kontrolu.Po uzdravení jsme dostaly termín až za 3 měsíce.Na kontrolu jsme se tedy dostal až po 6 měsících od poslední kontroly.Paní doktorka byla nepříjemná a řekla,že se dceři udělal opět předkus.Je to prosím možné?Má neústále rovnátka každý večer používá i gumičky -gorily.Před půl rokem paní doktorka odstranila i nákusnou destičku.Nemohlo to mít nějaký vliv?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, během 6 měsíců se bohužel v ústech s rovnátky může stát ledacos - něco se rozbije a začne fungovat jinak nebo něco funguje naopak moc dlouho. Možné je tedy vše. Odstranění nákusné destičky mohlo způsobit během 6 měsíců, kdy vás Vaše lékařka neviděla, prohloubení skusu. To pak mohlo v kombinaci s "gumičkami" skutečně vést k zvětšení předkusu. Podle slovního popisu je velmi složité odhadnout, jakým způsobem situace vznikla a jak závažná je. Držím palce! TH

MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.
MUDr. Tomáš Hanzelka PhD.

Specializace: Ortodoncie
Pracoviště: Ortovize

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: