Rozbor krve, stěry z krku

Moc Vás prosím o vysvětlení pojmů. Již poněkolikáté mi lékař odebral krev a stěry z krku a jeho závěr byl, že už neví, co se mnou, nedal mi žádné vysvětlení k výsledkům. Co se týče krve, tak hodnota CRP 2.4 by měla být zřejmě v pořádku. ASLO mám zvýšené (582), slova lékařky, už nevím, co s tím dělat. V posledním výsledku z krve mi vyšly zvýšené basofily (3,4), což vůbec nevím, co to pro mě znamená. K tomu basofily abs. hodnota hraniční 0,20. Nález z krve anti Chamydia pneu. IgA (pozitivní), anti Chlamydia pneu. IgG (pozitivní), anti Mycoplasma pn. IgG (slabě pozitivní). Dále je pod tím uvedeno a-Myk. pneumoniae: anamnestické protilátky; a-Chlamydia pneumoniae: mohlo by svědčit pro primoinfekci či reinfekci. Ze stěru z krku mi byl opět nalezen Streptococcus alfa-hemolytické, Neisseria sp. a Haemophilus influenzae beralaktamáza. V krku mě nebolí, mandle mám zvětšené i mízní uzliny. Již několikrát jsem byla léčena penicilen (i přesto, že jsem bolesti neměla) a jednou sumamed500 asi na měsíc. Prosím, mám se nějak znepokojovat, že můj lékař je v další léčbě nečinný? Nebo jsem tedy v pořádku, když mě de facto nic netrápí? S přítelem bychom chtěli miminko, ale nedaří se, mohou tyto problémy s tím souviset? Také bych se chtěla zeptat, zda všechny tyto bakterie nebo viry mohou souviset i se změnou mé pleti? Na bradě se mi udělalo ošklivé hnisající ložisko (zánět cysty - žádný stěr mi nebyl udělán), nasazeny ATB Duracef500mg a tetracyklinová mast namíchaná v lékarně. ATB užívám již třetí den, ale žádná změna k lepšímu. Také mě často pálí a červenají tváře od té doby, co se potýkám s různými bakteriemi. Chápu, že otázek je velmi mnoho, ale už nevím co mám dělat. Dokonce jsem začala navštěvovat psychologa, protože mi nikdo nevysvětlí, co se se mnou děje. Daniela

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Danielo, uvedené obtíže mohou souviset s infekcí chlamydiemi. Doporučuji Vám domluvit se na vyšetření infektologem, včetně kontrolních laboratorních vyšetření protilátek proti chlamydiím, aby bylo možno posoudit případnou dynamiku infekce. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x