Rozštěp páteře, těhotenství

Dobrý den! Mám dotaz. Před třemi lety mi byl diagnostikován slabší rozštěp páteře. Nikdo mi pořádně nevysvětlil, čím a co to je, ani na internetu jsem se toho moc nedočetla. Teď poslední půlrok mě občas bolí záda, u kostrče a výš. Když se trochu spravím tak mi brní nohy (není to tak strašné, dá se to vydržet, ale je to nepříjemné). Chtěla bych mít dítě jenže mám strach abych ho donosila. Jinak jsem se narodila s pravostranným rozštěpem rtu. Lékař mi sdělil že to s tím souvisí. Prosím poraďte mi budu Vám moc vděčná. S pozdravem I. P.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, páteř může být postižena širokou škálou roštěpů, od banálního nálezu v oblasti kosti křížové (nezávažná spina bifida malého rozsahu) až po závažné malformace páteře s postižením nervových struktur, projevící se již časně po porodu. S rozštěpem patra jistě může nález souviset. Vyhledejte tedy vyšetření na spádovém neurochirurgickém pracovišti, kde Vám nález osvětlí. S možností donošení dítěte by dle mého názoru neměl nález s vysokou pravděpodobností nijak souviset

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
EEG
Články: EEG
EEG, elektroencefalografie...
Infrasauna pomáhá kardiakům snížit tlak
Články: Infrasauna pomáhá kardiakům snížit tlak
I nemocní se srdcem si...
Pravidla péče po operaci střev či jiné části trávicího traktu
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bronchoskopie
Články: Bronchoskopie
Bronchoskopie je...
Bolesti hlavy u dětí
Články: Bolesti hlavy u dětí
Také děti často trpí...
Je nošení slunečních brýlí pro řidiče rizikové?
Články: Je nošení slunečních brýlí pro řidiče rizikové?
Podle vědeckých doporučení...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: