Rozštpěp páteře

  • Dotaz od: romana ronnová
  • Publikováno: 1.5.2009
  • uLékaře.cz

dobrý den, jsem v 18. týdnu tt, lékař mi dnes zdělil výsledky krevních testů a řekl mi, že dítě má větší riziko vývojové vady páteře. Ultrazvuk mě čeká ve 20. tt. V jaké míře odhalují krevní testy riziko této vady a dokáže lékař při ultrazvuku 100% odhalit toto onemocnění? děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ani v medicíně stejně jako v životě, nic není úplně 100%, ale UZV vyšetření je stanoveno časově tak, aby bylo co nejvíce z tkání plodu vidět a velká a středně těžká poškození vidět jsou. Menší odchylky by vidět být nemusely, ale nad těmi se potom není nutné znepokojovat, protože jsou dobře operativně řešitelné. Vyšší riziko rozštěpu v testech však nemusí nutně znamenat, že lékař rozštěpovou vadu najde, jde jen o nepřímé znamení, vyčkete do UZV, držím vám pěsti. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: