Roztahováni ucha a vše kolem toho

Zdravím, měl bych několik dotazů co se týče roztahování ucha, poněvač během příštího týdne si jdu nechat nastřelit náušnici k lékaři a uvažuji i o pozdějším roztažení ucha. 1. Dočetl jsem se, a často i slýchávám, že v ušním laloučku jsou uloženy některá nervová centra která se mohou při nastřelení náušnice poškodit, proto by mě zajímalo co je na tom pravdy, popřípadě, zda-li nemohou nervy nějakým způsobem popraskat při roztahovaní ucha. 2. Je roztahování ucha zdravé a může to ovlivnit jeho funkci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nerozumím přesně termínu "roztahování ucha", prosím, upřesněte...Tradiční čínská medicína velmi ušní lalůčky a uši celkově chrání, protože jsou zde zastoupeny zony pro ovlivnění zdraví celého těla a v případě porušení těchto zon by mohlo dojít k nejrůznějším onemocněním, více však musíte zjistit při konzultaci s praktikantem tradinční čnské medicíny, zkratkaTČM. To, co chcete s vašima ušima všechno dělat, je zcela na vaší zodpovědnosti, pokud si poškodíte zdraví, bude to jen a jen vaše věc, každý máme svoje štěstí ve svých rukou, zakázat vám nikdo nic nemůže. Dost dobře ale nechápu všechny invaze do těla i třeba JEN tetování (rizzika tetování najdete zde: http://www.revmaticke-nemoci.cz/novinky-psoriaza/se-stoupajici-oblibou-tetovani-se-zvysuje-i-vyskyt-autoimunitnich-onemocneni-441 ), vše je poměrně nebezpečné, hlavně v dlouhodobém časovém horizontu. Je to konání dost neměnné a co potom, když si člověk všechno časem rozmyslí? Tetování se přece jen nějak většinou bolestivě odstraní, piercing se vytáhne, ale díru v uchu již nezacelíte...Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
-19 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Roztahování | Od: Katka | 10.6.2012 14:35
Tady zase radí někdo, kdo
ani neví o co se jedná a pak
straší ostatní. Sundat
tetování je velmi bolestivé a
je to podle mě horší než
roztahování uší. Pokud si
roztáhneš ucho maximálně
do 8mm, dá se postupně
stáhnout. Kdyby ses rozhodl
pro větší průměr (mě
osobně už se to ale vůbec
nelíbí), tak stáhnutí už je
možné pouze chirurgicky
pod lokální anestezií a
zbyde ti tam malá jizvička.
Ale v jednom má paní
doktorka určitě pravdu - je
to jen a jen na tobě.
reagovat
re:Roztahování | Od: Hana Farkašová | 29.4.2015 12:20
Roztažené ucho se samovolně stáhne do původní
podoby i z 14 mm průměru.

V době, kdy dýcháme smog, podléháme
extrémnímu stresu a škodlivým návykům (nejen
např. cigarety, alkohol, ale třeba i nekvalitní
strava, nedostatek pohybu atd.) mi připadá zcela
absurdní a iracionální dávat do přímé souvislosti
tetování a roztahování uší se zvýšeným
výskytem autoimunitních onemocnění - už proto,
že není prokázaná jednoznačná příčina!

Je několik faktorů, které vznik autoimunitních
onemocnění pravděpodobně ovlivňuje - genetika,
neuroborrelióza a extrémní, dlouhodobý stres.

Takže drahá paní doktorko, když už chcete lidem
plést hlavu ve věcech, o kterých zjevně víte
málo, alespoň sdílejte odkazy na VÝZKUM a
příště zvažte, zda třeba příčinu a následek jen
nedosazujete do problematik kvůli vlastní
estetické averzi a nepodloženým předsudkům.

Děkuji.

reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x