Roztříštěná zlomenina koncového článku palce pravé ruky

Dobrý den, je mi 48 let a před třemi měsíci jsem utrpěl pracovní úraz... střešní taška mi rozdrtila koncový článek palce na ruce pádem ze 4m výšky. Povrch narušen není, odnesl to jen nehet. První měsíc byl palec fixován dlahou, poté to byla ortéza, nyní už má být ruka volně. Poslední RTG nález: kloub poškozen není, fragmenty jsou odděleny, známky hojení chudé. Užíval jsem atibiotika, doplňky stravy Calmagin, Wobenzym. Na další snímek půjdu 27.2. a ztrácím naději, že to bude lepší. Za dobu tří měsíční léčby nedochází k zahojení zlomeniny. Budu Vám nesmírně zavázán, když mi odborně poradíte co mám v této situaci udělat a zda by byla šance řešit tento úraz operativně a co by to obnášelo. Děkuji. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Zálěží na tvaru zlomeniny a oddělení fragmentů od sebe, na vzdálenosti úlomků , ale také na možných vašich případných chorobách, to všechno mohlo způsobit zpomalené hojení. Dpomnívám se, že ke zhojení dojde s prodloužením hojení, a že operace nebude nutná, . jen v přípdě komplikací by operace na místě byla Nynější stadiumj vyžaduje trpělivost a pečlivou kontrolu a vedení chirurgem nebo ortopedem s následnou rehabilitací., Svalek je vidět až tehdy když má alespoň miniímální mineralisaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x