Rozvoj primární koxartrozy

  • Dotaz od: František
  • Publikováno: 18.11.2014
  • uLékaře.cz

Dobrý den, bylo mi 67 let. Mám lehce asymetricky zúženou kloubní štěrbinu.(2,7mm). Bolest při delší chůzi. Beru denně 1/2 Meloxicam-Teva 15 mg. Denně cvičím kyčelní klouby podle programu pro seniory na internetu.(doc.MUDr.Zdeněk Kalvach). Čeká mě přesto umělá náhrada?

Odpověď odborníka:

Nezmínil jste se o který kloub se jedná. pokud předpokládáme, že se jedná o kloub kýčelní záleží především na potížích pacienta a rtg snímku a objektivním vyšetření. Výrazné pro předpověď je u kýčelního kloubu především omezení rotací kýčle. Operaci lze oddálit. Pokud potíže jsou trvalé, obtěžující je na místě pomalu přemýšlet o kloubní náhradě, která stav upraví. Popisovaná medikace trvale není na místě. Poraďte se v tom směru se svým ortopedem.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: