Roztroušená skleroza

Dobrý den,je mi 33.let a nedávno jsem byla na vyšetření MR kde mi zjistily nález v bílé hmotě mozkové.Točila se mi hlava,ale to už přešlo mám jenom problém s krční páteří.Moje neuroložka mi řekla,že podle výsledků s MR by mohlo jít o RS?Ale já jiné příznaky RS nemám i ostatní výsledky byly negativní,mohlo by se jednat i o cevní příhodu?Docela mě to její zdělení vystrašilo,na lumbální punkci jsem nebyla vyšetřena.Mám prý podstoupit ještě jedno vyšetření na MR.Děkuji za odpověď Kuchyňková NIkola

Odpověď odborníka:

Dobrý den Nikolo! Cévní mozková příhoda se mi nezdá jako pravděpodobná příčina vašich potíží. Točení hlavy může klidně souviset i s vašimi problémy s krční páteří. Pokud ale máte na MR blíže nespecifikovaná ložiska v bílé hmotě mozkové, bylo by určitě vhodné podstoupit i další vyšetření MR a případně i lumbální punkci (není třeba se jí obávat), aby bylo možné roztroušenou sklerózu vyloučit.

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x