Roztroušená skleróza

Dobrý den, Asi před deseti lety mého přítele popíchalo několik vos a on dostal roztroušenou sklerózu(bylo mu řečeno že jedna z vos byla infikovaná) Stále je v prvním stádiu a nemá prakticky žádné problémy. Bohužel nemůže brát léky, protože mu po nich je nevolno, není schopen fungovat, zvrací, má horečky. Proto je vysadil a žádné nebere. Je možné že se nemoc bude zhoršovat rychleji? A co nás do budoucna čeká? Ale hlavní dotaz-Je to dědičné? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, roztroušená sklerosa není onemocnění , které se přenáší hmyzem, nepatří vůbec mezi infekční onemocnění. Jedná se o autoimunitní onemocnění. Pokud opravdu přítel trpí onemocněním roztroušenou sklerosou, tak by měl být dispenzarizován na neurologii a řádně léčen.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: