Roztroušená skleróza?

Kvůli podezření na RS -několika atakách a po nich i trvalého brnění a necitlivost levé půlky těla, velká únava a při poslední atace navíc i třes rukou a nohou - mě lékař poslal na MR s výsledkem - viz dále. Příznaky se mi zhoršovali postupně s jednotlivými atakami. Výsledek z MR: "Supratenporiálně oboustranně po jednom ložisku , vpravo vel. do 5 mm, vlevo do 6 mm, Postkontrastně se ložisko vlevo sytí. ". Lumbální punce je negativní. Jedná se o roztroušenou sklerózu? Děkuji zaodpověď.

Odpověď odborníka:

Negativní lumbální punkce značí nepřítomnost oligoklonálních pásů ? byly vyšetřeny borrelie ?, provedeno revmatologické vyšetření k vyloučení vaskulitidy ? Asi bude s odstupem 1/2-1roku provedena kontrolní magnetická rezonance, dle výsledku pak event. lumbální punkce. Dosud nebyla podle platných kritérií roztroušená sklerosa ani potvrzena, ani vyloučena. Rozhodnou následující vyšetření a klinický stav.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měříte si tep? Máte tak šanci odhalit život ohrožující nemoci
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
Články: Nemáte chuť na sex? Na vině může být prolaktin
V každém organismu probíhá...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Články: Klimakterium ohrožuje kvalitní spánek. Braňte se!
Období klimakteria, během...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: