Rtg v těhotenství

Dobrý den, chci se jen zeptat. Pracuji jako ošetřovatelka na příjmové ambulanci v nemocnici. A tím pádem jezdím s pacientama na různá vyšetřeni např. rtg a ct. Ale pokaždé jsem schovaná ve vedlejší místnosti, jenže pak vejdu do těch místností a převezmu si pacienta. Jsem na konci pátého týdne těhotenství. Dozvěděla jsem se, že jsem těhu před dvěma dny. Může to nějak poškodit plod? Moc děkuji za odpověď. Marta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, když sama neabsolvujete CT a RTG vyšetření a vyzvedáváte pacienty z místnosti po ukončení vyšetření, nijak tím sebe ani své těhotenství neohrozíte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: