Růst prsou a pcos

Dobrý den, nedávno jsem byla u gynekoložky, která mi sdělila, že má u mě podeztření na Syndrom polycystických ovarií. Seznámila mě s tím, co to znamená a doporučila mi zahájit léčbu hormonální antikoncepcí. Já jsem se chtěla jen zeptat, jestli, že ve svých 19 letech mám zaseklý vývin prsou, zda-li doplnění hormonů, které mi chybí by mohlo způsobit, že mi prsa narostou. Přece jen mě štve, že má prsa vypadají jako vypadala v před 6 lety! Předem ději za odpoěď =D

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Syndrom polycystických ovarií je poměrně komplikované onmocnění.Vyznačuje spíše zvýšenou hladinou estrogenů a především hormonů mužských. Tento fakt způsobuje spíše to, že dochází k nadměrnému růstu ochlupení u žen ( třeba i na prsou ), zhrubění rysů atd. Růst prsů u Vás bych tedy do přímé souvisloti s PCO nedával. Na druhou stranu pokládám za poměrně důležité stanovení hormonálního profilu u Vás, aby bylo jasné, zda se skutečně o PCO jedná.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: