Růst šestek u 2,5 letého dítěte

Dobrý den pane doktore, je vůbec možné aby mému 2,5 letému synovi rostli již šestky? Má již protržené všechny pětky. Za spodními stoličkami je však pod dásní obrys dalšího zubu a celá dáseň je bílá. Syn dost slintá a je mrzutý, je vidět, že ho to bolí. Dokonce si i rozškrábal uši (to se ale také stalo při růstu pětek) Poradíte mi prosím co máme dělat. Vždyť šestky stoličky rostou až kolem pěti let. K zubaři jsme objednaní, ale až za 3 týdny. Zdá se, že tam syn má na další zuby dost místo ale i tak bych byla ráda, ale se mu zubař na to podíval. Jak se postupuje v tomto případě? Moc vám děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz. Prořezávání prvních stálých molárů, tedy šestek je v tomto věku velmi nepravděpodobné, i když ne vyloučené. Na zklidnění obtíží při prořezávání zubů dávejte měkkou stravu - kaše, rýži, těstoviny a ke zklidnění pomohou výplachové vody nebo v tomto věku spíše gely, které sama na dané místo aplikujete, které jsou zakoupit například v síti prodejen dentálního zboží - v Profimedu.

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: