Růžový výtok

Dobrý den, je mi 21 let a nedávno jsem byla na gynekologii z důvodu vyvolávací injekce, protože po lehkém zánětu močových cest, kdy jsem týden brala antibiotika se mi nedostavila menstruace. Gynekologické vyšetření bylo v pořádku. Po této injekci se menstruace dostavila normálně a já první den menstruace začala brát nově antikoncepci Bonadea. 10 den braní antikoncepce jsem měla s přítelem pohlavní styk a na druhý den po styku jsem měla růžový výtok, bylo to jen jednou za den a všimla jsem si toho jen na záchodě při utírání. Další dny se výtok už neobjevoval. Až teď pátý den po této příhodě úplně stejná situace, slabý růžový výtok, tentokrát den po uspokojování prsty. Nic mě nebolí ani nesvědí. Myslíte, že je to z důvodu nové antikoncepce? Nebo to může mít příčinu v pohlavním styku? Při něm ani po něm mě nic nebolí. Před nasazením této antikoncepce jsem žádnou nebrala. Není to má první antikoncepce, kdysi jsem brala Miligest a s tím žádné problémy nebyly. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, první jeden až dva cykly užívání antikoncepce se může objevit nepravidelné špinění. Potíže odeznívají do 3 měsíců, neznačí to selhání antikoncepce (pokud ji pravidelně užíváte) ani zdravotní problém.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: