Sádra a anopyrin u 13ti leté

Dobrý den. Mám dotaz ohledně dcery. Dnes dostala sádru na nohu na 3týdny a k tomu anopyrin 100mg v poledne preventivně. V letáku anopyrinu jsem se dočetla,že se nemá podávat dětem do 18ti let z důvodu Reynůva syndromu. Dcera ještě bere Euthyrox. Je to v pořádku? Vzhledem k riziku trombózy a tohoto syndromu? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Petro! Salicyláty se skutečně u dětí již mnoho nepoužívají právě vzhledem k Vámi zmiňovaným komplikacím. To platí zejména pro léčbu horečnatých stavů malých dětí. Nicméně profylaktické podání v antiagregační dávce 100mg/den u teenagera při znehybnění končetiny k prevenci event. následné žilní trombózy se mi jeví jako poměrně bezpečné. Anopyrin může zvyšovat účinek některých léků s hormony štítné žlázy, Euthyrox by se to týkat nemělo. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x