Šahá si na ucho při smrkání

  • Dotaz od: Štěpánka
  • Publikováno: 26.3.2011
  • uLékaře.cz

Dobrý den. Můj 3 letý syn měl v listopadu 2010 zánět středního ucha, v obou ušich. Jedno má píchnuté, a druhé bylo léčeno ATB. Na kontrole měl už uši v pořádku. Ale od té doby když smrká, tak se chytá za ucho, za to co měl léčené, né píchnuté. Jinak si nestěžuje. Měla bych s nim zajít na ORL? Mám z toho hrůzu protože on se hrozně bojí, a jen vejdeme do čekárny tak začne plakat. Děkuji Vám moc za odpověď. Kratochvílová

Odpověď odborníka:

Dobrý den Štěpánko! Pokud se synek stále chytá za ouško při smrkání, na ORL raději zajděte. Je možné, že ve středoušní dutině ještě přetrvává sekret. Po cestě k lékaři nechte synka, ať si vymyslí za návštěvu nějakou pořádnou "odměnu" - třeba návštěvu zoo? nebo cukrárny? Za pláč ho nekárejte (omlouvám se pokud to neděláte), ve 3 letech má plný nárok bát se nepříjemného vyšetření a nespolupracovat. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: