Šance na otěhotnění

Dobrý den. Před 4 měsíci jsem po 10 letech vysadila hormonální antikoncepci(HA)(Diane 35)a snažíme se 4.měsíc počít dítě a zatím se nedaří.Měřím si bazální teplotu, ovulace u mě je 15 den,cyklus trvá 28-29 dní.Beru kys. listovou. Manžel musí za 14 dní na 3 měsíce do zahraničí. Asi 2.měsíc po vysazení HA se mi vrátilo akné(v 17letech jsem začala s Diane právě kvůli akné). Je vhodné po dobu manželovy tří měsíční pracovní cesty znovu užívat Diane z důvodu zlepšení stavu pleti? A zajímalo by mě,v případě že bych ted 3 měsíce HA užívala, jestli by byla šance na otěhotnění po vysazení HA první měsíce zase mírně zvýšena. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radko! Po vysazení HA, zvláště po víceletém nepřerušovaném braní, je spíše normou, že trvá dlouhé měsíce (i více než rok), než se menstruační cyklus ustálí a je možné otěhotnění. Tím nechci říci, že byste teď nemohla otěhotnět. Spíše ale můžete čekat ještě nekolik měsíců různých nepravidelností cyklu a nemělo by Vás překvapit, pokud neotěhotníte. K užívání HA se nevracejte, plánujete-li teď mimi. Akné řešte jiným způsobem - kontaktujte dermatoložku, nejlépe korektivní.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: