Sedimentace a crp

Prosím o radu. Byla jsem nachlazená a bolel mě podbřišek. U lékaře na gynekologii mi zjistili CRP 38,4. Dostala jsem ATB Ciplox,jelikož jsem měla bakterii na jeden křížek v pochvě. Nyní jsem byla na krevní obraz u svého lékaře a CRP bylo 2, KO v normě,ale mám zvýšenou sedimentaci myslím,že pan doktor říkal 30.Chci se zeptat co to znamená? Jsem v pořádku?

Odpověď odborníka:

Marcelo, hodnota CRP není nijak vysoká. Tyto hodnoty běžně vídáme u virových onemocnění (udáváte, že jste byla nachlazená). Nevím, z jakého důvodu vám lékař indikoval uvedená antibiotika (Píšete, že se jednalo o bakterie v pochvě? Nebyla to spíše přítomnost bakterií v moči?). Pokud ale při kontrole máte hodnotu CRP 2 a normální krevní obraz, je vše v pořádku. Zvýšená sedimentace může ještě několik týdnů po prodělané infekci přetrvávat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: