Sedimentace u dítěte

Před týdnem měl 3-letý syn teploty 40, jinak žádné příznaky nemoci. Po vysoké sedimentaci mu nasadili antibiotika a za týden byla sedimentace na polovině, ale ne v pořádku. Léky už žádné nedostal a další kontrola že nemusí být. Chtěla bych se zeptat, zda mám vyžadovat po týdnu ještě kontrolní sedimentaci nebo zda je takový postup v pořádku, že už kontrola není třeba. Děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kontrola sedimentace by byla teoreticky potřeba, ale až za delší dobu /cca měsíc/, regenerace těla probíhá dlouho. Pokud bude ale syn v pořádku, v praxi je běžné, že lekař nevystavuje dítě traumatu bolestivého odběru krve jen kvůli jedné hodnotě. Proto raději: otužujte jej, zkuste saunu /je velmi účinná/, můžete preventicně zkusit homeopatika na zlepšení imunity (je ale nutná návštěva odborníka homeopata) nebo lépe, aplikujte celkově zdravý životní styl a věřím, že se mu další infekce vyhne. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: