Seminom

Dobrý den pane doktore,chtěl bych se vás zeptat prodělal jsem před rokem operaci nádoru varlete klasický seminom bez infiltrace do retetestis a tunica albiginea a jedna susp.uzlina u jizvy 0,8mm.pt1pn1m0s1 st.2.a.a 4x chemo EP.chci se zeptat po operaci jsem prodělal 1ct,po skončení chemo 2ct a ještě PET vše vyšlo negativně.také jsem byl na sono břicha a také vše negativní.Od poslední rtg kontroly PET uplynulo 6 měsíců a ted mám jít zase na další ct vyšetření.Chci se zeptat,jestli to nejní moc často?bojím se aby tato radiace s těchto vyšetření nic nepřinesla?a neměla nějaký vliv na moji vyléčenou nemoc a jestli mi nemůže toto záření,nějak zkracovat život?pan doktor říkal že dostanu jen jedno ct do roka a ted už mi ho dává.děkuji velice za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ze začátku po prodělaném maligním onemocnění jsou vyšetření prováděna častěji, dále to již bude méně často. Rozhodně riziko ozáření při CT vyšetření je menší než riziko ev. přehlédnutého nádoru.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Anémie neboli chudokrevnost
Články: Anémie neboli chudokrevnost
V lidském těle dospělého...
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Články: Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce
Srdeční onemocnění jsou...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Psychowalkman, odborně AVS přístroj: mýty a fakta – PhDr. Jarmila Nývltová
Závislost – prevence
Články: Závislost – prevence
Problémy způsobené...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: