Serologia

Dobrý deň chcela by som sa opýtať na serologickom vyšetrení som mala takéto výsledky : CMV IgG 20 IU/ml, CMV IgM negat, EBV anti VCA IgG 193 U/ml, EBV anti VCA IgM 0,1 IP, EBV EBNA- 1 IgG 131 U/ml, toxoplasma gond. IgG 7 Ul/ml, toxoplasma gond IgM negat. že čo to znamená, mala som problémy ako zväčšené uzliny po celom tele a bolesti pečene, a teraz vždy keď som dlhšie vonku tak sa mi zduria znova tie uzliny, asi mám aj imunitu oslabenú ale odtial ešte nemám výsledky, zatial mi dali Imunor 4 X 10mg každý druhý deň, včera som mala prvý, a teraz som znova chorá vysoké teploty bolesti v krku, a zase ma začala bolieť tá pečeň, ale testy na ňu mám v poriadku ,brala som tento rok 12 antibiotík najma na močové cesty, a beriem pravidelne Euthyrox 50 1 tbl. na štítnu žľažu, Helicid 20 1.tbl na žalúdok, a Glucophage XR 500 2 tbl denne na DM II typ, a mám kamen na pravej obličke, z volných liekov beriem Urinal, Imunoglukan a Actilac. Mám plánovanú LSK na gynekológiii kvôli zrastom po apendixe, a bolestiam v podbrušku, a žiadnej menštruácii, ale doporucili mi ju ešte odložiť na tej imunológii, tak si dávam Algifen proti bolesti, prekonala som z pohlavných ochorení ureoplazmy a mykoplazmy na to som brala Doxybene a kontrolné výtery boli už v poriaku. Ja už neviem čo mám robiť každé dva týždne som chorá a to mám 25 rokov. Ale chcela som sa opýtať čo znamenajú tie výsledky z tej serológie, a čo by som mala urobiť už aby som bola zdravá lebo tá operácia sa odkladá uz od júla kvôli tomu že som bola vždy chorá, a bolesti sa mi stále stupňujú. Ďakujem za odpoveď.

Odpověď odborníka:

Ve vyšetřeních Vám zjistili paměťovou hladinu protilátek proti cytomegaloviru, viru EB a toxoplasmose. Dle výsledků není patrné , že by se jednalo o akutní probíhající infekci.
IMUNOR je lyofilizovaný ultrafiltrovaný extrakt z bílých krvinek vepřů. Obsahuje biologicky aktivní látky, které působí protizánětlivě a aktivují imunitní systém organismu. Tato léčba by měla posílit Váš imunitní systém a zvýšit i jeho obranyschopnost.
Bez toho, abych znal výsledky vyšetření a Vaši podrobnou anamnézu si netroufám posoudit zda-li je vhodné operaci odkládat. Určitě by ji bylo vhodné provést v době, kdy budete zcela zdráva, bez známek respirační infekce.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x