Sestouplá varlata u 6 letého chlapce

Dobrý den,při 6leté prohlídce lékařka zjistila že nemá syn úplně sestouplá varlata do šourku.Levé varle má v oblasti symfýzi a druhé se mu stahuje do podbříšku.Byli jsme odesláni na urologii.Chtěla jsem se zeptat jestli je normální že v tomto věku ještě nemá varlata v šourku??Jestli se to může samo upravit a nebo bude potřeba operace?Děkuji Hanka P.

Odpověď odborníka:

Normální to není. Součástí každé preventivní prohlídky již od narození je kontrola, zda jsou varlata sestouplá v šourku. Divím se, že se na to nepřišlo již dříve. Operace bude asi nutná, varlata umístěná mimo šourek jsou mj. ohrožena zvýšeným rizikem nádorového bujení.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Tenisový loket
Články: Tenisový loket
Počet lidí sužovaných...
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Rakovina plic (2. díl)
Články: Rakovina plic (2. díl)
V časných stadiích je...
Na bolesti hlavy platí změna jídelníčku i homeopatika
Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Články: Na zánět průdušek platí síla přírodního léku
Přírodní a klinicky ověřená...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: