Sex

Pane doktore, před necelými dvěma lety se u mě objevily v oblasti penisu genitální bradavice, zašel jsem ke svému lékaři, který mi po tomto zjistění aplikoval 1 dávku vakcíny Silgard. Poté jsem ještě vždy v přibližném intervalu po 2-3 měsících dostal ještě 2. a 3. dávku. Mezitím jsem chodil na kožní většinou na odstranění bradavic zchlazením dusíkem , asi dvakrát mi byl aplikován roztok podophylinu, bradavice se občas vrácely. Nyní se už ale alespon půl až tři čtvrtě roku neobjevují, je to znak, že vakcína zabrala ? Lékař na kožním mi ale říkal, že tento HPV vir zůstává v kůži. Chtěl bych se zeptat jestli v mém případě je již v budoucnu možný i příp. nechráněný sexuální styk ? Nevím právě jaké je riziko, že by se ode mě moje budoucí partnerka mohla nakazit tímto HPV virem způsobující bradavice, i když se u mě ty bradavice delší dobu nevyskytují. Zda tedy mohu mít pohlavní styk bez kondomu? Děkuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Vir stále můžete mít. Pokud ale nebudete mít bradavice, tak by nemělo dojít k nákaze partnerky

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: