Silná bolest beder

Je mi 20 let, už tři měsíce mě trápí zdravotní potíže. Začalo to únavou, silným nočním pocením a nevolností, poté se přidal silný šum v uších a zvýšená teplota - 37-37,5, zašla jsem tedy na orl - vyšetření Bera, audio, ušní tlak - vše negativní, dostala jsem Betahistin, po dobrání dvou balení je můj stav stále stejný. Navíc se mi přidala silná bolest beder jako při menstruaci a všimla jsem si, že mám objemnou, mastnou stolici s nestrávenými zbytky jídla, nacházím téměř vše, co jsem jedla - zelí, kukuřice, hrášek, rýže, pomeranč... Obrátila jsem se tedy na obvodní lékařku, ta mě poslala na sono břicha, kolonoskopii, sondu do žaludku, rentgen krční páteře, revmatologii a vše negativní. V krvi jsem měla zvýšené aslo téměř 450, zvýšené lymfocyty (55%) a cholesterol (5,6 mmol/l), snížené ALP (0,5 ukat/l), neutrofily (33,8%) a MCHC st.bar.k (313 g/l) ale CRP jen 0,9. Nyní vše v normě až na zvýšený cholesterol a lehce ALT (0,8 ukat/l) ale mé problémy jsou už nezvladatelné. Také mi silně praská ve všech kloubech a v noci cítím v pravém chodidle růstové bolesti, chodidla a dlaně se mi často odkrvují a mám je stále studené. Byla jsem tedy i na endokrinologii, protože jsem měla dříve sníženou fci št.žlázy - to je nyní v pořádku, dokonce uzlík na štítnici se mi prý zmenšil. Už jsem byla tak zoufalá, že jsem si nechala odebrat likvor na lymskou boreliozu a negativní, MRI mozku také v pořádku, rtg krční páteře mírné ventral.posuny C3 a C4. Na gybekologii také v pořádku, HA neberu. Dokonce jsem zašla na psychiatrii a nechala si předepsat antidepresiva, jestli mi bolesti neodezní a je to stále horší. Už nevím na koho se obrátit a jestli není záhodno přemýšlet nad rtg bederní páteře a pánve, třeba je problém právě zde, moc děkuji za odpověď a omlouvám se za vyčerpávající dotaz.

Odpověď odborníka:

Zajděte prosim k vašemu praktickému
lékaři, ať Vám nabere zánětlive parametry a udělá rentgen plic k vyloučení plicní infekce a jine další infekce.
Mohl by to byt také nespeceficky zánět tlustého střeva, na který by si přišlo při vyšetření kolonoskopie.

MUDr. Eva Hnatyšanová
MUDr. Eva Hnatyšanová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Ordinace Praktického lékaře, Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: