Silná bolest svalstva mezi žebry na pravé straně zad - nahmatané malé výrustky na svalu

Dobrý den, prosím o radu. Při sportu (baseball) - při hodu míčem mi nějak škublo v oblasti 5-7 žebra (odspodu) v boční části, cca 5cm pod lopatkou. Již je to asi pátý den, kdy bolest neustupuje. Bolest je pouze při pohybu hodu. Jinak žádné problémy s dýcháním či pohyby nemám. Pouze při pohybu rukou hodu. Dá se říct že bolest je pouze při namáhaní dotyčného svalu. Dnes jsem navštívil ambulanci pro dospělé, kde si mě paní doktorka poslechla a to bylo vše. Dostal jsem injekci na povolení svalů, DORSIFLEX a AULIN. Žádal jsem o RTG či SONO, jestli je vše opravdu v pořádku, ale byl jsem odmítnut. Prosím o radu jestli to nemůže být něco vážnější. Sval je hmatatelně vystouplý a jdou nahmatat jemné výrustky na svalu cca 3-7mm. Moc DĚKUJI

Odpověď odborníka:

Bolesti mohou být přenesené, typická je reakce na poruchu v oblasti hrudní páteře, která je vázaná na změněnou statiku pánve, pak stačí špatný pohyb a reagují již připravené svaly, které již v této chvíli budou vyšetřitelné jako svalová dysbalance, asi již chroničtějšího charakteru. Boelsti žeber a svalů v této oblasti jsou vlastně již následným vyústěním již dříve vzniklých dysbalancí. V této chvíli je třeba řešit tyto příčinné vztahy za pomoci fyzioterapeuta, který pracuje metodou" aktivní fyzioterapie", tzn. zlepšit statiku, funkci páteře a žeber a siučasně začít cvičit, aby zlepšení bylo dlouhodobé. Váš popis ale ukazuje, že zpočátku možná bude třeba postupovat opatrněji, zřejmě došlo k částečnému natržení hmataných svalů. nelze ovšem vyloučit i možný následný zánět. Ideální by bylo navštívit lékaře( rehabilitačního či sportovního, samozřejmě v Brně se můžete domluvit na konsultaci s vyšetřením v mé ordinaci), kerý vyšetří, rozpozná, případně v té chvíli provede i ultrazvukové vyšetření, rtg. většinou neukáže to, co je třeba, přesto někdy nutné je též....Není to tak jednoduché, chtělo by to vidět.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x