Sklerodermie

Dobrý den, před dvěma lety mi diagnostikovali lineární a ložiskovou sklerodermii.Léčena 3 týdny P-Penicilin poté rehabilitace.Bylo vidět zlepšení.Na další kontroly prý nemusím,ale začala jsem mít oteklé a bolestivé klouby na rukou.Mohou tyto potíže se sklerodermií souviset? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, oteklé a bolestivé klouby na rukou jistě mohou souviset se sklerodermií. Je to systémové onemocnění pojiva a postižení kloubů bývá častou součástí. Doporučuji se poradit s lékařem, který Vás na sklerodermii léčí a zavede účinnou léčbu.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: