Sklerodermie morphea

Dobrý den, 2 roky mám diagnostikovanou sklerodermii morpheu. Již 2x jsem byla na krev pro vyloučení systémového onemocnění, naposledy před 5 měsíci a vše v pořádku. Mám jeden velký flek a kolem něj pár menších. Poslední dobou si všímám, že se ty malé začínají zvětšovat. Chci se zeptat, jestli se to u morphey stává, že se skvrny rozlézají dále a jestli to neznamená přechod do systémové formy. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den , pokud máte diagnostikovanou kožní formu a vyšetření byla v pořádku, tak přechod do systémové formy je vzácný, budou Vás pravidelně sledovat, protože přechod je možný. Projevy se mohou tvořit na různých částech kůže. Pokud je onemocnění aktivní tzn., že se tvoří nové projevy, tak kontaktujte svého lékaře. Zhoršení kožních projevů může být např. při nějakém onemocnění např. viroze, chřipce atd. nebo bez příčiny.LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x