Slabé krvácení.

Dobrý den pane doktore, je mi 50 let a již asi dva roky se potýkám s přechodovými příznaky, jako je hlavně nepravidelné krvácení. Podstoupila jsem hysteroskopii, vše v pořádku, i histologie. Poslední zákrok byl v listopadu loňského roku, pouze probatorní kyretáž, s dobrým výsledkem, histologie v pořádku. Ta zastavila krvácení asi na sedm měsíců. V pátek minulý týden jsem byla na kontrolní sonografii, bez nálezu, sliznice nízká, lékaři jsem sdělila, že již sedm měsíců nekrvácím, dohodli jsme se na kontrolním sonu za půl roku, pokud nebudou potíže. Jako bychom to zakřikli, od soboty velmi slabě krvácím. Nevím, jestli by to mohl být následek vyšetření - sono bylo provedeno vaginální sondou, ale velmi šetřeně, nebolestivě. Mám kontaktovat opět lékaře nebo vyčkat? Na sonu bylo vše OK, sliznice byla nízká, ani žádná cysta, lékař konstatoval ukončení hormonální činnosti. Hormonální náhrady žádné neberu, ani nechci, nemám výrazné potíže typu návalů apod. Jsem obézní. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Na vašem místě bych nechal zopakovat kyretáž, od té poslední uplynulo již dosti času a i když ultrazvuk je normální,absolutní jistotu dá jen histologie. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: