Šlacha v koleni

Měl bych dotaz: 2 roky zpátky jsem si při fotbale natáhnul kolení šlachu na pravé noze (diagnoza ortopeda). Bylo to v souboji, kdy se mi pravá špička vytočila jakoby ven, takže vnitřní šlacha. Následovala artroskopie kolene, rázové vlny. Po nějakém ježdění na kole jsem zase začal hrát. Nyní se mi zranění obnovilo, opět při fotbale. Bolí to už asi 2 měsíce. Jezdím na kole, posiluju stehenní sval, ale pořád to při hře cítím. U toho ortopeda jsem už znovu nebyl, protože vím, že je to ta stejná záležitost, a bojím se, že by mi to operoval znovu a začal bych hrát bůhví kdy. Nestačilo by být trpělivější a pokračovat v posilování, kole, popř.plavání a dát tomu více času? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane Jane, máte právo vybrat si sám z uvedených možností dalšího postupu. V nejhorším případě Vám s odstupem času ortoped nebo traumatolog sdělí, že vhodná doba pro případné chirurgické ošetření dávno pominula. Nutnost a způsob invazívního výkonu Vám nejlépe vysvětlí Váš ortoped. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Články: Lze opravdu odhalit rakovinu z krve?
Lékař odebere krev, do...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: