Šlachy v koleni

Dobrý den, ráda bych znala Váš názor: 22.12. v noci mě začalo hodně bolet levé koleno z vnitřní strany a pod kolenem (po sportovní aktivitě-běh, posilování). Stáhla jsem jej obinadlem a mazala koňskou mastí, za dva týdny jsem stále výrazně kulhala, navštívila jsem tedy ortopeda (5.1.), provedl vyšetření pohybu (bolest především na měkké tkáni "pod hlavou lýtkové kosti", při ohnutí a zatížení-neúplný dřep, z horní vnitřní strany kolene) a RTG (bez nálezu), diagnózu stanovil namožení šlach, předepsal tablety Aulin a doporučil kontrolu za 3 týdny při přetrvání obtíží. Hodně se mi to zlepšilo, už nekulhám, stále mě však trošku bolí šlachy při delší námaze (zatím jen chůze) a při dřepání - ještě nesednu na paty. Doporučil byste mi tedy ještě zajít k lékaři, nebo je to "normální stav rekonvalescenta"? Velice Vám děkuji za Váš názor. S pozdravem, Lenka Kunčická

Odpověď odborníka:

Kontrola je naprosto na místě, protože přetažení vnitřního bočního vazu je možné, ale je možné i postižení vnitřního menisku kolena. Po vyšetření, pokud stav nebude podstatně zlepšen, a to trvá asi 5 týdnů, bude na místě vyšetření magnetickou rezonancí k upřesnění diagnozy. Kromě menisku, zvláště pokud se potíže opakují je možné z přetrenovanosti i poškození chrupavek s jejich chorobnou reakcí, chondropatiíí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x