Sle a aslo

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu, můj manžel má vrozeně jednu ledvinu a před pěti lety mu diagnostikovali subakutní lupus erythematodes na který zatím léčbu prý brát nemusí. Před časem ho ale začali bolet záda v kříži a po té i mezi lopatkami, k lékaři šel až za půl roku, kdy už nenacházel úlevové polohy, udělali mu krevní obraz, kde bylo zvýšené ASLO (300) a hraničně nižší leu, ale vyšší monocyty. Lékařka se k tomu vyjádřila tak, že ASLO má zvýšené kdekdo, ale já mám strach neboť jsem se dočetla že streptokok může způsobit glomerulonefritidu, což by znamenalo konec jeho ledviny. Objednal se na revmatologii, ale vezmou ho až za půl roku, nemůže být něco zanedbáno z prodlení?Je také sledován na kožním a nefrologii a zatím je vše v pořádku. Co můžou znamenat vyšší monocyty a celkové nižší leu? přitom CRP měl jen 2, tak pokud se jedná o nějakou chronickou infekci, jak by se to dalo léčit? A souvisí nějak s těmi zády lupus či to ASLO? Mělo by se to podle Vás řešit, nebo je to ´normální´? Děkuji Vám předem za jakoukoli radu, mám strach, že mu selže ledvina a bude na hemodialýze a pocit, že to lékaři berou na lehkou váhu, ale zdraví je jenom jedno, tak se nesmí nic zanedbat. děkuji KK.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Krajně nerad se vyjadřuji k zásadním a ne zcela jednoznačným otázkám po intenretu, bez vyšwetření, povídání, bez nahlédnutí do výsledků. Manželovi nedoporučuji nic jiného než nechat se vyšetřit u lékaře. Pokud kliničtí ("klasičtí") lékaři nejadou nic špatného, doporučuji obrátit se na lékaře celostní (holistické) medicíny. Manžel by měl dbát na zdraví. Sport, pohyb na čerstvém vzduchu, dostatečný spánek, velmi účinné je otužování studenou vodou. Pestrá strava, dostatek bílkovin, kvalitních tuků, zeleniny, vlákninym, ovoce...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: