Snížená činnost štítné žlázy

Na endokrinologii mi před rokem byla zjištěna hraniční hodnota snížené funkce štítné žlázy, avšak nyní je v normálu, jednalo se nejspíše o nízkou odchylku v laboratorním vyšetření. Přesto mi byl předepsán lék Letrox 50 z důvodu věku a v budoucnu případné gravidity. Je užívání Letroxu v tomto případě nutné, pokud se v blízké době otěhotnět nechytám? Předem děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

To, že máte nyní normální hormonální hladiny je právě díky Letroxu (jelikož Vám cestou tohoto léku byly doplněny chybějící hormony). To, jestli léčbu nadále potřebujete, je možné zjistit jeho vysazením po dohodě s ošetřujícím endokrinologem a pod jeho laboratorním dohledem.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: