Snizena citlivost po padu

Dpbry den, 4 dny zpatky jsem spadla z kone- na zada. Mela jsem paterni chranic, ale po padu mne bolela oblast kostrce, krizi a kycle. Nejvetsi bolest byla pri sedani a vstavani. Navstivila jsem pohotovost kde mi udelali rtg a vyloucili zlomeninu ci prasklinu. Udajne jen narazene. Ovsem po par hodinach jsem zjistila ze mam snizenou citlivost spodni casti hyzdi, okoli hraze a taktez genitalii, hlavne stydkych pysku. Pri predklonu navic v techto mistech citim mravenceni a bodani. Byla jsem tedy na duhy den odeslana na neurologii, kde mi bylo receno, ze zadny problem nenasli a udajne se to samo spravi az odezni otoky a zhmozdeni po narazu. Mam docela strach aby mi to takto nezustalo a nevim kam jinam bych mela zajit. Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu může jít jen o pohmoždění a podŕaždění nervů lokálním otokem pokud máte jen poruchu citlivosti. Pokud by jste k tomu měla i poruchu močení ve smyslu retence, kdy se nemůžete vymočit, pak se může jednat o výhřez ploténky způsobený úrazem. Ten není na rentgenu vidět a je potřeba doplnit CT nebo MRI bederní páteře. Pokud by vaše potíže nadále trvaly a nelepšily se, pak doporučuji kontrolu na neurologii. Jestliže dojde k poruše svěračů, pak je nutná neurologická kontrola okamžitě. Přeji pěkný den

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: