Špatně odoperovaná piha

Dobrý den, byla mi chirurgicky odoperována piha na žádost kožního lékaře. Včera mi vyndali stehy a ukázalo se, že okraje té pihy tam zůstaly, mám tam teď jakoby takovou korónu, lze nějak žádat nápravu? Jít znovu na zákrok a nechat si odstranit i tyto okrajové zbytky pihy? Kdyby to bylo někde na noze, tak by mi to nevadilo, jenže je to v obličeji. Také nevím zda se za odstranění pihy obyčejně něco platí, ale u mě byla doporučena histologie, takže jsem za zákrok nic neplatil. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, odstranění kožního znaménka z estetických důvodů je hrazeno pacientem, z důvodů medicínských - např. na doporučení kožního lékaře - je hrazeno ze zdravotního pojištění. Zdá se mi nepravděpodobné, že by piha nebyla odstraněna celá. Může jít ještě o jizvu, která se hojí delší dobu. Rozhodně bych počkal na výsledek histologie a poté stav jizvy a případnou úplnost odstranění konzultoval s Vaším operaterem

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: