Špatné očkování?

Dobrý den, muj syn narozen 3.1.2012 byl očkován Prevenarem 13 5.dubna, 3.května, 15. června. Po změně pediatra si nový lékař nevšimnul očkovací schéma a zaočkoval 4. dávkou prevenaru syna dnes dne 13. listopadu. Není to brzy? Bude muj syn dostatečně chráněn jako ostatní děti, nemuže to vyvolat nejaké komplikace? Dekuji za odpověd. zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podání 4. dávky se doporučuje ve věku 11-15 měsíců. Váš syn ji tedy dostal zhruba o 14 dní dříve, to by ale na účinnost očkování nemělo mít vliv. Komplikace by to také nemělo způsobit jiné než pokud by byl očkován o 14 dní později. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x