Špatné propnutí a ohyb kolena

Dobrý den, v půlce ledna jsem měla úraz na lyžích. Byla jsem na MRI, kde mi zjistili: Ruptura ACL, Subtotální MCL s prosáknutím vazu a přilehlých měkkých tkání. St.p. distenzi LCL a Myxoidní degenerace zadního rohu med. menisku. Ortoped mě poslal nasrtorskopii skrz špatný meniskus, ale řekl, že vnitřní vaz v kleni je zhojený. Jsem 10 dní po artroskopii kolene a v dubnu mne čeká plastika předního křížového vazu. Na kontrole mi doktor zkoušel propnout koleno, ale skrz bolest to nešlo. Doma jsem to pak sama zkoušela podle své vůle propnout i ohnout tu nohu, ale na vnitřní straně nohy jakoby mi bránil, laicky řečeno zkrácený vaz. Je možné, že by to bylo dáno ochabnutím a zatuhnutím toho vnitřního vazu? Stejnou bolest jsem totiž cítila i po úraze, takže nevnímám nějaké zlepšení. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Lze předpokládat, že jste prodělala artroskopickou operaci s odstraněním části menisku a úpravou předního zkříženého vazu a na něm ještě plánujete provedení plastiky. Nyní je období, kdybyste měla být léčena pohybovou a fyzikální léčbou na rehabiilitaci. Pokud by se objevila blokáda kolena bylo by zřejmě na místě artroskopii s ošetřením vazu urychlit. K tomu se vyjádří váš ortoped na kontrolním ortopedickém vyšetření.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: