Špatně vytažené stehy

Dobrý den, zhruba před třemi týdny jsem byla na vyřezání znaménka, ránu jsem měla poté zašitou. Minulé úterý jsem byla na vytažení stehů a od té doby jsem si už vytáhla několik kusů nitek, které mi tam sestřička nechala. Všimla jsem si ale, že tam je asi nějaký zapomenutý steh, ale asi je nějaký podkožní. Měla bych s tím jít znovu na chirurgii? Místo po stezích mám i po týdnu hodně zarudlé a na dotek bolí. Když by byl steh zarostlí, vytahuje se a nebo by se tam nechal? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Barboro, kontrolu na chirurgii bych určitě doporučila. Podkoží se šije vstřebatelným stehem, tedy je možné, že nitky, které jste si vytáhla, byly právě tyto stehy, tudíž by se časem vstřebaly. Je ale zvláštní, že "vylezly." Zapomenutý kožní steh - nevstřebatelný, by asi časem vyhnisal na povrch. Ale pokud Vás rána bolí a je stále zarudlá, určitě zajděte na kontrolu na chirurgii. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: